Γεμιστά μανιτάρια
Για να φτιάξουμε ένα από τα αγαπημένα μας ορεκτικά για πάρτι, γεμίσαμε μανιτάρια baby μπέλλα με σκορδάτη, φρυγανιά από βότανα και δύο είδη τυριών. Το αποτέλεσμα? Το πιο ακαταμάχητο ορεκτικό των γιορτών που μπορεί να εξαφανιστεί πριν εμφανιστεί το κυρίως πιάτο σας. Αυτό το εύκολο ορεκτικό προσθέτει λίγη φανταχτερή γεύση στο άλειμμά σας, είτε το σερβίρετε στο χριστουγεννιάτικο δείπνο σας είτε στη γιορτή της Πρωτοχρονιάς.
Πρώτη φορά φτιάχνω γεμιστά μανιτάρια;
Μην το ιδρώνετε - αν και μπορεί να φαίνονται ιδιαίτερα φανταχτερά, είναι πραγματικά πολύ εύκολο να τα φτιάξετε. Συνεχίστε να διαβάζετε για όλες τις χρήσιμες συμβουλές μας σχετικά με τη δημιουργία αυτής της palpable εφαρμογής.
Πώς καθαρίζω και προετοιμάζω τα μανιτάρια μου;
Τα μανιτάρια συνήθως έχουν έναν τόνο βρωμιάς κολλημένο πάνω τους από την ανάπτυξη τόσο κοντά στο έδαφος, επομένως είναι πολύ σημαντικό να τα καθαρίσετε πριν τα μαγειρέψετε. Ξεπλύντε τα γρήγορα σε ένα σουρωτήρι κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό και σκουπίστε τα μανιτάρια με μια υγρή χαρτοπετσέτα για να αφαιρέσετε τυχόν ακαθαρσίες που έχουν κολλήσει γύρω από τα καπάκια και τα στελέχη. Η αφαίρεση του στελέχους του μανιταριού σας δίνει περισσότερο χώρο για γέμιση, αλλά δεν πάει χαμένο! Τα μανιτάρια και οι μίσχοι ψιλοκόβονται, μαγειρεύονται και συνδυάζονται με τη γέμιση, καθιστώντας αυτές τις γεμιστές ομορφιές εξαιρετικά χορταστικές.
Όχι, μη διστάσετε να το αλλάξετε! Αυτή η συνταγή λειτουργεί επίσης καλά με μανιτάρια με λευκά κουμπιά ή μπορείτε να κάνετε μεγαλύτερα με καπάκια μανιταριών Πορτομπέλο.
Πρέπει να χρησιμοποιήσω τυρί παρμεζάνα;
Οχι! Η παρμεζάνα είναι μια κλασική επιλογή για γεμιστά μανιτάρια, αλλά αυτή η συνταγή προσαρμόζεται εύκολα στο αγαπημένο σας τυρί. Δοκιμάστε γραβιέρα, φοντίνα ή ακόμα και φέτα για να ταιριάξετε με το γούστο σας.
Μπορούν να γίνουν αυτά μπροστά;
Σίγουρα, τα άψητα γεμιστά μανιτάρια διατηρούνται καλά στην κατάψυξη έως και τρεις μήνες. Καταψύξτε τα σε μια επίπεδη στρώση και, στη συνέχεια, μεταφέρετέ τα σε μια επαναπωλούμενη σακούλα κατάψυξης για εύκολη αποθήκευση. Όταν είστε έτοιμοι για αυτά, ψήστε τα κατεψυγμένα, αλλά φροντίστε να προσθέσετε λίγο περισσότερο χρόνο μαγειρέματος!
Συστατικά
Σπρέι μαγειρικής, για τηγάνι
· 1 1/2 λίβρα.
παιδικά μανιτάρια
· 2 κ.σ.
βούτυρο
· 2
σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
· 1/4 γ.
τριμμένη φρυγανιά
Αλάτι kosher
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
· 1/4 γ.
φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, και επιπλέον για επικάλυψη
· 4 ουγκιές.
τυρί κρέμα, μαλακωμένο
· 2 κ.σ.
φρεσκοκομμένο μαϊντανό, συν περισσότερος για γαρνίρισμα
· 1 κ.σ.
φρεσκοκομμένο θυμάρι
Κατευθύνσεις
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 400°. Αλείφουμε ένα ταψί με μαγειρικό σπρέι. Αφαιρέστε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια και ψιλοκόψτε τα κοτσάνια. Τοποθετήστε τα καπάκια των μανιταριών στο ταψί.
Βήμα 2
Σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώστε το βούτυρο. Προσθέστε ψιλοκομμένα κοτσάνια μανιταριών και μαγειρέψτε μέχρι να φύγει η περισσότερη υγρασία, 5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσει, 1 λεπτό στη συνέχεια προσθέστε τριμμένη φρυγανιά και αφήστε τη φρυγανιά ελαφρά, 3 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
Βήμα 3
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το μείγμα των μίσχων μανιταριών, την παρμεζάνα, το τυρί κρέμα, τον μαϊντανό και το θυμάρι. Αλατοπιπερώνουμε. Γεμίστε τα καπάκια των μανιταριών με γέμιση και πασπαλίστε με περισσότερη παρμεζάνα.
Βήμα 4
Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και να ροδίσουν οι κορυφές, για 20 λεπτά.
Βήμα 5
Γαρνίρουμε με μαϊντανό για να σερβίρουμε.
για περισσότερες συνταγές φαγητού Επίσκεψη Ώρα συνταγής.
Για περισσότερες διαφορετικές και εκπληκτικές αντιγραφές φαγητού, επισκεφτείτε όλα τα άρθρα που περιλαμβάνονται.
Μπάρες Cheesecake Buckeye No-Bake
Πικάντικα ζυμαρικά με τυρί cottage
Αυτοκόλλητα Butternut Squash Pot
Μπουκιές φέτας στο φούρνο