ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΦΙΣΤΙΚΙ
Δροσιστικό, απλό, με λίγες θερμίδες. Ως συνοδευτικό και έτσι ακριβώς. Η κινέζικη φυστικοσαλάτα είναι απίστευτα εύκολη στην προετοιμασία και έχει προσιτά υλικά. Τα αγγούρια του δίνουν φρεσκάδα, τα φιστίκια του δίνουν γέμιση και ο κόλιανδρος του δίνει γεύση. Αυτή η σαλάτα μπορεί να είναι τραγανή για ένα απογευματινό σνακ ή να σερβιριστεί ως συνοδευτικό για κρέας ή πουλερικά.
ΣΥΝΘΕΣΗ/ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
αγγούρια
Φιστίκι (τηγανητό)
Πράσινο κόλιανδρο
Σκόρδο
ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ ΜΕ ΚΑΥΣΙΜΑ:
σησαμέλαιο
Είμαι ιτιά
Ξύδι ρυζιού
Ζάχαρη
Τσίλι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ
ΒΗΜΑ 1:
Πώς να φτιάξετε κινέζικη σαλάτα με φιστίκια; Πολύ απλό και γρήγορο! Για να ξεκινήσετε, ετοιμάστε τα απαραίτητα συστατικά σύμφωνα με τη λίστα. Ετοιμάστε πρώτα το ντρέσινγκ. Οποιοδήποτε φυτικό λάδι θα κάνει, κατά προτίμηση αρωματικό, μη ραφιναρισμένο. Συνήθως χρησιμοποιείται στην ασιατική μαγειρική, χρησιμοποιείται σησαμέλαιο και ξύδι ρυζιού. Αλλά μπορείτε να αντικαταστήσετε το σησαμέλαιο με οποιοδήποτε φυτικό λάδι και το ξύδι ρυζιού με λευκό κρασί ή μηλόξυδο.
ΒΗΜΑ 2:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σησαμέλαιο, το ξύδι ρυζιού, τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη και το τσίλι. Χτυπάμε με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη σκόνη τσίλι με ένα μικρό, ψιλοκομμένο κομμάτι φρέσκιας καυτερής πιπεριάς. Ή μην το προσθέσετε καθόλου.
ΒΗΜΑ 3:
Τώρα ετοιμάστε τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας. Μπορείτε να προσθέσετε λαχανικά σύμφωνα με το γούστο σας. Μπορείτε να πάρετε φρέσκα φιστίκια και να τα τηγανίσετε στο σπίτι σε τηγάνι ή μπορείτε να τα ψήσετε ήδη από το κατάστημα. Τα κανονικά αλατισμένα ψητά φιστίκια θα λειτουργήσουν επίσης.
ΒΗΜΑ 4:
Πλένουμε καλά τα αγγούρια. Κόψτε τις άκρες. Κόψτε τα αγγούρια στη μέση κατά μήκος και χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να ξύσετε τους σπόρους. Κόβουμε τα αγγούρια σε φέτες. Το δέρμα, αν δεν είναι τραχύ, κατεστραμμένο ή πικρό, δεν χρειάζεται να αποκοπεί από τα αγγούρια.
ΒΗΜΑ 5:
Καθαρίζουμε το σκόρδο και το ψιλοκόβουμε ή το περνάμε από την πρέσα
ΒΗΜΑ 6:
Πλένουμε τον κόλιανδρο, τον στεγνώνουμε και τον ψιλοκόβουμε. Μπορείτε να συμπληρώσετε τον κόλιαντρο με άλλα βότανα: μαϊντανό, φρέσκα κρεμμυδάκια ή άνηθο.
ΒΗΜΑ 7:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αγγούρια, τον κόλιαντρο και τα καβουρδισμένα φιστίκια. Περιχύνουμε με dressing τη σαλάτα και ανακατεύουμε.
ΒΗΜΑ 8:
Σερβίρετε αμέσως κινέζικη σαλάτα με αγγούρια και φιστίκια. Τα φρέσκα αγγούρια «δεν τους αρέσει» να κάθονται σε αδράνεια στο ψυγείο. Χάνουν τη γεύση τους και δεν είναι πια τραγανά. Καλή όρεξη!
Δεδομένου ότι ο βαθμός αλμύρας, γλυκύτητας, πικράδας, πικάντικου, οξύτητας, πικάντικου είναι ατομικός για τον καθένα, προσθέστε πάντα μπαχαρικά, βότανα και καρυκεύματα, εστιάζοντας στη γεύση σας! Εάν προσθέτετε μερικά από τα καρυκεύματα για πρώτη φορά, τότε έχετε κατά νου ότι υπάρχουν μπαχαρικά που είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μην προσθέσετε (για παράδειγμα, πιπέρι τσίλι).
Ετοιμάστε σαλάτες μόνο από εντελώς παγωμένα υλικά. Παρασκευασμένα από ζεστές σαλάτες, μπορούν γρήγορα να χαλάσουν. για περισσότερα παγκοσμίως τότε επίσκεψη ώρα συνταγής.
Για περισσότερες διαφορετικές και εκπληκτικές αντιγραφές φαγητού, επισκεφτείτε όλα τα άρθρα που περιλαμβάνονται.
·