Σφολιάτα σπανάκι
Αυτά τα σφολιάτα σπανακιού είναι το τέλειο ορεκτικό για τις γιορτές. Βασικά, αν σας αρέσει το ντιπ σπανάκι στο φούρνο (αν όχι, δεν είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι μπορούμε να σας εμπιστευτούμε...), θα λατρέψετε αυτές τις σφολιάτες στο φούρνο. Γεμίζονται με ένα μείγμα από σοταρισμένο κρεμμύδι, σκόρδο, σπανάκι και κρέμα τυριού και ψήνονται μέσα σε μικρές κούπες σφολιάτας σε μια φόρμα για μάφιν. Δεν έχουμε συναντήσει ποτέ κανέναν που να μπορούσε να φάει μόνο ένα.
Συστατικά
· 1 κ.σ.
φυτικό λάδι
· 1/3 γ.
κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Αλάτι kosher
· 2
σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
· 4 ουγκιές.
τυρί κρέμα, μαλακωμένο
· 2
αυγά, χωρισμένα
· 1
(10-oz.) συσκευασία κατεψυγμένο σπανάκι, αποψυγμένο και στυμμένο όσο πιο στεγνό γίνεται
· 3/4 γ.
θρυμματισμένη φέτα
· 2 κ.σ.
φρέσκος άνηθος, ψιλοκομμένος
· 2 κουτ.
ξύσμα λεμονιού
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Σπρέι μαγειρικής
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, για σφολιάτα
· 1
φύλλο από 1 (17,3 oz) συσκευασία σφολιάτας, αποψυγμένο στο ψυγείο
Κατευθύνσεις
Βήμα 1
Σε ένα μέτριο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια και αλατοπιπερώστε. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν, για 4 έως 5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσει, περίπου 30 δευτερόλεπτα ακόμη. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα και το 1 αυγό. Ρίχνουμε το μείγμα σκόρδου-κρεμμυδιού, το σπανάκι, τη φέτα, τον άνηθο και το ξύσμα λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε.
Βήμα 3
Αλείφουμε 9 φλιτζάνια από μια φόρμα για μάφινς με μαγειρικό σπρέι. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε φύλλο σφολιάτας σε ένα τετράγωνο 12”. Κόψτε σε 9 μικρότερα τετράγωνα, πλάτους περίπου 4" το καθένα. Απλώστε κάθε τετράγωνο σφολιάτας σε μια λαδωμένη κούπα για μάφινς, αφήνοντας τις γωνίες να κρέμονται από τις πλευρές. Προσθέστε περίπου 2½ κουταλιές της σούπας γέμιση στο κέντρο του καθενός. Διπλώνουμε σε γωνίες ζαχαροπλαστικής για να συναντηθούν στο κέντρο πάνω από τη γέμιση και τσιμπάμε μεταξύ τους. Αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά (ή παγώνουμε για 15 λεπτά).
Βήμα 4
Εν τω μεταξύ, ρυθμίστε μια σχάρα φούρνου στην κεντρική θέση και προθερμάνετε το φούρνο στους 400°.
Βήμα 5
Χτυπήστε το υπόλοιπο αυγό σε ένα μικρό μπολ με 1 κουταλάκι του γλυκού νερό και αλείψτε το πάνω από την παγωμένη ζύμη.
Βήμα 6
Ψήνουμε μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει στον πάτο, περίπου 25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν το βγάλουμε από τη φόρμα για μάφιν. Σερβίρετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.
για περισσότερες συνταγές φαγητού Επίσκεψη Ώρα συνταγής.
Για περισσότερες διαφορετικές και εκπληκτικές αντιγραφές φαγητού, επισκεφτείτε όλα τα άρθρα που περιλαμβάνονται.