ΑΝΑΝΑΣ ΣΕ ΣΦΟΛΙΑΤΕΣ
Ένα πρωτότυπο επιδόρπιο για τσάι - δεν μπορείτε να το αγοράσετε σε κατάστημα! Οι ανανάδες σε σφολιάτα είναι ένα όμορφο, θεαματικό και ασυνήθιστο ζύμη. Δεν θα βρείτε σφολιάτα ανανά σε ένα κανονικό κατάστημα, οπότε αυτή η ασυνήθιστη λιχουδιά θα κάνει εντύπωση και θα τη θυμόμαστε για πολύ καιρό όχι μόνο από την εμφάνισή της, αλλά και από την υπέροχη γεύση της.
ΣΥΝΘΕΣΗ/ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Ανανάδες (κονσέρβες, δαχτυλίδια)
Σφολιάτα 250 γρ
Αυγά (μικρά)
Ζάχαρη άχνη 1 Πίνακας sp
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ
ΒΗΜΑ 1:
Πώς να φτιάξετε ανανάδες σε σφολιάτα στο φούρνο; Ετοιμάστε τα απαραίτητα συστατικά σύμφωνα με τη λίστα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σφολιάτα χωρίς μαγιά, όπως η δική μου, καθώς και μαγιά ή σφολιάτα με μαγιά. Έχω κατεψυγμένη έτοιμη ζύμη, αγορασμένη σε τετράγωνα πιάτα. Χρειαζόμουν ένα πιάτο. Η ζύμη πρέπει πρώτα να ξεπαγώσει στο κάτω ράφι του ψυγείου. Μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας σπιτική ζύμη. Θα βρείτε τις συνταγές μετά το τελευταίο βήμα.
ΒΗΜΑ 2:
Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αφαιρέστε τους κονσέρβες ανανά από το σιρόπι και στεγνώστε σε απορροφητικό χαρτί. Τα δαχτυλίδια ανανά διατίθενται σε διάφορα μεγέθη. Τα δαχτυλίδια μου έχουν μικρή διάμετρο. Αν έχετε μεγάλα δαχτυλίδια, θα χρειαστείτε περισσότερη ζύμη για αυτά.
ΒΗΜΑ 3:
Χτυπάμε το αυγό με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθεί. Θα το χρειαστείτε για το γράσο των αρτοσκευασμάτων. Πώς αλλιώς μπορείτε να λαδώσετε τα ψημένα προϊόντα πριν τα ψήσετε, δείτε το αντίστοιχο άρθρο για αυτό το θέμα στο τέλος της συνταγής κάτω από τα βήματα.
ΒΗΜΑ 4:
Ανοίγουμε την ξεπαγωμένη σφολιάτα σε ένα ορθογώνιο πάχος 2-3 mm και κόβουμε σε μακριές λωρίδες πλάτους περίπου 1,5 cm. Οι λωρίδες που προκύπτουν πρέπει να εφαρμόζουν ελεύθερα στο κομμένο κέντρο των δακτυλίων ανανά. Ο αριθμός των λωρίδων πρέπει να είναι ίσος με τον αριθμό των δαχτυλιδιών ανανά.
ΒΗΜΑ 5:
Τυλίξτε κάθε δαχτυλίδι ανανά σφιχτά με μια λωρίδα ζύμης. Μπορείτε να το τυλίξετε μερικώς ή πλήρως - αρκεί η λωρίδα της ζύμης να είναι αρκετή. Η μερική περιέλιξη, μέσω της οποίας είναι ορατός ο καρπός, αποδεικνύεται πιο όμορφος.
ΒΗΜΑ 6:
Τοποθετήστε τους ανανάδες στο κουρκούτι σε ένα ταψί στρωμένο με περγαμηνή, σε απόσταση μεταξύ τους. Αλείφουμε τη ζύμη με χτυπημένο αυγό. Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η ζύμη. Εάν έχετε τη λειτουργία «πάνω+κάτω+συναγωγή», ο χρόνος μαγειρέματος θα μειωθεί σε 10-15 λεπτά. Διαβάστε περισσότερα για το πώς να επιλέξετε τον σωστό χρόνο και θερμοκρασία ψησίματος στο άρθρο. Ο σύνδεσμος βρίσκεται στο τέλος της συνταγής.
ΒΗΜΑ 7:
Ψύξτε ελαφρά τους έτοιμους ανανάδες στη ζύμη, πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε. Καλή όρεξη!
Εκτός από τη ζύμη που αγοράζεται από το κατάστημα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και σπιτική ζύμη. Μπορείτε να επιλέξετε τη συνταγή για σπιτική σφολιάτα για αυτό το ψήσιμο σε αυτόν τον κατάλογο. .
Σε μια σημείωση! Η επιλογή της περγαμηνής δεν είναι λιγότερο σημαντική από την επιλογή των συστατικών για τη συνταγή. Για να αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις με το κόλλημα των αρτοσκευασμάτων και άλλων πιάτων που ψήνονται στο φούρνο, διαβάστε τα πάντα για τους τύπους περγαμηνής και πολλές χρήσιμες πληροφορίες για το θέμα σε αυτό το άρθρο.
Λάβετε υπόψη ότι ο φούρνος του καθενός είναι διαφορετικός. Οι θερμοκρασίες και οι χρόνοι μαγειρέματος ενδέχεται να διαφέρουν από αυτές που υποδεικνύονται στη συνταγή. Για να πετύχετε οποιοδήποτε πιάτο, χρησιμοποιήστε χρήσιμες πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά των φούρνων!
για περισσότερες συνταγές φαγητού Επίσκεψη Ώρα συνταγής.
Για περισσότερες διαφορετικές και εκπληκτικές αντιγραφές φαγητού, επισκεφτείτε όλα τα άρθρα που περιλαμβάνονται.