Σκόρδο σπασμένες πατάτες
Τραγανή, σκορδάτη ΚΑΙ τυρώδης, αυτή η συνταγή με πατάτες είναι μια από τις αγαπημένες μας όλων των εποχών. Αν συνήθως ψήνετε μόνο τις πατάτες σας, πρέπει να δοκιμάσετε να σπάσετε – τις κάνει απίστευτα τραγανές, ενώ παράλληλα έχει ένα βουτυρώδες, τρυφερό κέντρο. Βασικά, είναι ο τέλειος συνδυασμός. Αυτό το συνοδευτικό έχει να κάνει με την τεχνική, επομένως το προφίλ γεύσης είναι απείρως προσαρμόσιμο. Μπορείτε να τα προσθέσετε με μπέικον και τσένταρ, καρυκεύματα για ράντσο ή ακόμα και BRIE.
Ποια είναι λοιπόν η διαφορά μεταξύ του πουρέ και της θρυμματισμένης πατάτας;
Ενώ λείπει μόνο ένα γράμμα μεταξύ αυτών των δύο συνταγών, υπάρχει ένας κόσμος διαφοράς. Οι πουρές και οι σπασμένες πατάτες ξεκινούν με το να βράσουν μέχρι να γίνουν ωραίοι και τρυφεροί. Είναι αυτό που κάνεις μετά το βράσιμο που διαφοροποιεί τα δύο. Οι πουρές πατάτας πολτοποιούνται με γάλα, βούτυρο και συνήθως ξινή κρέμα σε κρεμώδη υφή. Από την άλλη πλευρά, οι θρυμματισμένες πατάτες περιχυθούν με λίγο ελαιόλαδο και μυρωδικά πριν θρυμματιστούν σε λεπτά μπιφτέκια και ψηθούν μέχρι να γίνουν τραγανές.
Πώς τα σπάτε;
Το μόνο που χρειάζεστε πραγματικά για να σπάσετε τις πατάτες σας είναι ο πάτος ενός στρογγυλού γυαλιού ή βάζου. Απλώς πιέστε τα με το ποτήρι και το voila που έχετε επιλέξει! Οι σκόρδο πατάτες σας έχουν πλέον θρυμματιστεί.
Ποιες είναι οι καλύτερες πατάτες για σπαστές πατάτες;
Τα δύο κύρια πράγματα στα οποία θέλουμε να εστιάσουμε εδώ είναι ότι θέλουμε μικρότερες πατάτες και σπάτουλα που είναι κηρώδη και όχι αμυλώδη. Οι πιο αμυλώδεις πατάτες λειτουργούν υπέροχα για πράγματα όπως τηγανητές πατάτες, αλλά δεν αντέχουν καλά σε αυτή την προετοιμασία. Τα χρυσά Yukon είναι τέλεια — όχι μόνο γίνονται τραγανά πολύ ωραία, αλλά έχουν επίσης μια βουτυρώδη τρυφερότητα που σας δίνει την απόλυτη αντίθεση υφής. Εάν έχετε μόνο μεγαλύτερες πατάτες στο χέρι, κόψτε τις στη μέση πριν τις βράσετε για να διατηρήσετε τους ίδιους χρόνους μαγειρέματος. Απλώς τοποθετήστε τις πατάτες με το δέρμα προς τα κάτω στο ταψί σας.
Πώς αποθηκεύω τα υπολείμματα;
Αποθηκεύστε τα φαγητά που έχουν απομείνει σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για 5 ημέρες ή στην κατάψυξη για έως και 6 μήνες.
Συστατικά
· 1 λίβρα.
baby Yukon Gold πατάτες
Αλάτι kosher
· 4 κ.σ.
λιωμένο βούτυρο
· 2
σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
· 1 κουτ.
φρέσκα φύλλα θυμαριού
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
· 1/2 γ.
φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
Κατευθύνσεις
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 425°. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, καλύψτε τις πατάτες με νερό και προσθέστε μια γενναιόδωρη πρέζα αλάτι. Βράστε το νερό και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, περίπου 15 λεπτά. Στραγγίστε και αφήστε να καθίσει μέχρι να κρυώσει αρκετά για να το χειριστείτε.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο φύλλο ψησίματος, ρίξτε τις πατάτες με το λιωμένο βούτυρο, το σκόρδο και το θυμάρι. Χρησιμοποιώντας τον πάτο ενός μικρού γυαλιού ή βάζου, πιέστε τις πατάτες για να τις σπάσετε σε επίπεδα μπουρεκάκια.
Βήμα 3
Αλατοπιπερώνουμε και μετά πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.
Βήμα 4
Ψήνουμε μέχρι να αρχίσουν να γίνονται τραγανοί οι πάτοι της πατάτας και να ροδίσει η παρμεζάνα, περίπου 25 λεπτά.
για περισσότερες συνταγές φαγητού Επίσκεψη Ώρα συνταγής.
Για περισσότερες διαφορετικές και εκπληκτικές αντιγραφές φαγητού, επισκεφτείτε όλα τα άρθρα που περιλαμβάνονται.
Μπάρες Cheesecake Buckeye No-Bake
Πικάντικα ζυμαρικά με τυρί cottage
Αυτοκόλλητα Butternut Squash Pot
Μπουκιές φέτας στο φούρνο