Αυτοκόλλητα Butternut Squash Pot
Το να φτιάξετε τα δικά σας αυτοκόλλητα γλάστρας δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκο! Αυτά τα αυτοκόλλητα για βέγκαν κατσαρόλες συναρμολογούνται εύκολα και τον περισσότερο χρόνο σας αφιερώνετε στο ψήσιμο της κολοκύθας σας μέχρι να γίνει πραγματικά τρυφερό, κάτι που μπορεί να γίνει νωρίτερα. Το τσάκισμα θέλει λίγη εξάσκηση, αλλά τα καλά νέα είναι ότι ακόμα κι αν φαίνονται λίγο αδιάφορα, θα έχουν υπέροχη γεύση! Πάρτε έναν φίλο και ξεκινήστε τη συναρμολόγηση!
Συστατικά
ΓΙΑ POTSTICKERS
· 1
(2 λίβρες) κολοκύθα βουτύρου
· 2 κουτ.
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι kosher
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
· 1 κ.σ.
κιμά τζίντζερ
· 3
σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
· 3
πράσινα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
· 1 κ.σ.
σάλτσα σόγιας με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
· 1 κ.σ.
ξύδι ρυζιού
· 1/4 κουτ.
θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
· 40
περιτυλίγματα ζυμαρικών
Φυτικό λάδι, για μαγείρεμα
ΓΙΑ ΜΠΟΥΤΙ ΣΑΛΤΣΑΣ
· 1/4 γ.
σάλτσα σόγιας με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
· 1 κ.σ.
ξύδι ρυζιού
· 1 κουτ.
σησαμέλαιο
· 1
πράσινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
· 1 κουτ.
σουσάμι
Κατευθύνσεις
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 450° και στρώνουμε ένα μικρό ταψί με λαδόκολλα. Κόψτε τις άκρες της κολοκύθας, στη συνέχεια κόψτε τη στη μέση κατά μήκος και αφαιρέστε τους σπόρους. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο τα κολοκυθάκια και τα αλατοπιπερώνουμε. Τοποθετήστε τα κολοκυθάκια, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω στο έτοιμο φύλλο ψησίματος και ψήστε μέχρι ένα μαχαίρι που έχετε τοποθετήσει στο πιο χοντρό μέρος να μην αντισταθεί, περίπου 40 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει.
Βήμα 2
Όταν το σκουός κρυώσει αρκετά για να το χειριστείτε, αφαιρέστε τη σάρκα σε ένα μεγάλο μπολ και πολτοποιήστε με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Θα πρέπει να έχετε περίπου 2 φλιτζάνια πουρέ.
Βήμα 3
Προσθέστε το τζίντζερ, το σκόρδο, τα πράσινα κρεμμυδάκια, τη σάλτσα σόγιας, το ξύδι και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς και ανακατέψτε για να ενωθούν. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
Βήμα 4
Γεμίστε ένα μικρό μπολ με νερό. Εργαστείτε με ένα περιτύλιγμα τη φορά και κρατήστε τα υπόλοιπα περιτυλίγματα καλυμμένα με μια υγρή χαρτοπετσέτα. Τοποθετήστε ένα περιτύλιγμα σε μια καθαρή επιφάνεια και τοποθετήστε ένα γεμάτο κουταλάκι του γλυκού γέμιση στο κέντρο του περιτυλίγματος. Βουτήξτε το δάχτυλό σας σε νερό και βρέξτε όλες τις άκρες του περιτυλίγματος.
Βήμα 5
Σφραγίστε το περιτύλιγμα μεταξύ τους κάνοντας πτυχές ξεκινώντας από το ένα άκρο και προχωρώντας προς το άλλο άκρο. Χρησιμοποιήστε περισσότερο νερό για να σφραγίσετε καλά τα ζυμαρικά. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα περιτυλίγματα και τη γέμιση.
Βήμα 6
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι. Προσθέστε αυτοκόλλητα κατσαρόλας, με την πλευρά της ραφής προς τα επάνω σε ένα μόνο στρώμα, δουλεύοντας σε παρτίδες όπως χρειάζεται. Σοτάρουμε για 2 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι πάτοι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό και προσθέτουμε πολύ προσεκτικά ¼ φλιτζάνι νερό (θα πιτσιλίσει!). Καλύψτε με ένα καπάκι και αφήστε τον ατμό για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα περιτυλίγματα. Αφαιρέστε από το τηγάνι και σκουπίστε προσεκτικά το τηγάνι και επαναλάβετε με τα υπόλοιπα αυτοκόλλητα κατσαρόλας.
Βήμα 7
Για τη σάλτσα: Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Βήμα 8
Σερβίρετε αυτοκόλλητα κατσαρόλας με σάλτσα ντιπ.
για περισσότερες συνταγές φαγητού Επίσκεψη Ώρα συνταγής.
Για περισσότερες διαφορετικές και εκπληκτικές αντιγραφές φαγητού, επισκεφτείτε όλα τα άρθρα που περιλαμβάνονται.
Μπουκιές φέτας στο φούρνο