Σούσι Bake
Οι συνταγές γίνονται viral μόνο όταν είναι τρελά καλές ή τρελά κακές, και αυτό το ψήσιμο σούσι πέφτει σταθερά στην κορυφή της λίστας με τα «τρελά καλά». Αυτή η εύκολη κατσαρόλα (γιατί, ας είμαστε ειλικρινείς, αυτό είναι αυτό) είναι το τέλειο σημείο εισόδου για να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας στο να φτιάξετε σούσι στο σπίτι ή να παρουσιάσετε το σούσι σε επιλεκτικά παιδιά. Είναι ακριβώς όπως το αγαπημένο σας πικάντικο ρολό - ψιλοκομμένο ψάρι ή καβούρι σε συνδυασμό με μαγιονέζα και ρύζι σούσι - με επιπλέον γαρνιτούρες, όπως κρεμώδες αβοκάντο σε φέτες, αγγούρι και άφθονη σριράτσα. Το κολλώδες, καρυκευμένο ρύζι σούσι ψήνεται σε ένα λαδωμένο πιάτο, κάνοντας το κάτω μέρος και τις άκρες ελαφρώς τραγανές και λαστιχωτές, δημιουργώντας μια εντυπωσιακή αντίθεση υφής με την παρακμιακή επικάλυψη. Μόλις βγει από το φούρνο, κόψτε το bake σε μικρά ορθογώνια και σερβίρετέ το με μικρά φύλλα nori για να έχετε μια πλήρη ατμόσφαιρα σούσι. Μπορείτε να το σερβίρετε και κρύο!
Πρέπει να χρησιμοποιήσω απομίμηση καβουριού;
Καθόλου! Το απομίμηση καβούρι είναι μια δημοφιλής, νόστιμη και οικονομική επιλογή, αλλά αν λαχταράτε μια πικάντικη ατμόσφαιρα με ρολό σολομού ή τόνου, μπορείτε να αντικαταστήσετε το καβούρι με ψιλοκομμένο ωμό σολομό ή τόνο.
Μπορώ να χρησιμοποιήσω κανονική μαγιονέζα;
Υπάρχει κάτι ιδιαίτερο για το kewpie mayo. Έχει λίγη έξτρα γεύση που φέρνει την απαραίτητη ισορροπία στον πλούτο της πικάντικης επικάλυψης θαλασσινών. Αλλά δεν είναι το τέλος του κόσμου αν δεν μπορείτε να το βρείτε. Εάν έχετε μόνο κανονικό μαγιονέζα, χρησιμοποιήστε το με μια επιπλέον πινελιά ξύδι ρυζιού για να μιμηθείτε τη γεύση του kewpie.
Συστατικά
Σπρέι μαγειρικής
· 3 1/2 γ.
μαγειρεμένο ρύζι σούσι
· 1 κ.σ.
συν 1 1/2 κουτ. ξίδι ρυζιού χωρίς καρυκεύματα
· 1 κ.σ.
κρυσταλλική ζάχαρη
· 1 1/2 κουτ.
αλάτι kosher
· 2 κ.σ.
λάδι κανόλας
· 1 1/2 ουγκιά.
τυρί κρέμα (περίπου 3 κ.σ.), θερμοκρασία δωματίου
· 2 κ.σ.
μαγιονέζα kewpie, καθώς και περισσότερη για το ψιλόβροχο
· 2 κ.σ.
sriracha, καθώς και άλλα για ψιλόβροχο
· 1 κ.σ.
σάλτσα σόγιας με μειωμένο νάτριο, συν περισσότερο για το σερβίρισμα
· 2 κουτ.
wasabi
· 3
κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες, χωρισμένα
· 1 λίβρα.
απομίμηση καβουριού, σολομού ή τόνου, ψιλοκομμένο
· 1/4 γ.
φουρικάκε, διχασμένος
· 1/2
αβοκάντο, κομμένο σε φέτες ή ψιλοκομμένο
· 1/4 γ.
αγγούρι ψιλοκομμένο
Ψημένο σουσάμι και μικρά φύλλα nori, για το σερβίρισμα
Κατευθύνσεις
Βήμα 1
Ψεκάστε ένα ταψί 2 λίτρων με μαγειρικό σπρέι. Εάν χρησιμοποιείτε φρέσκο, μαγειρεμένο, ζεστό ρύζι, συνεχίστε στο βήμα 2. Εάν χρησιμοποιείτε ρύζι που έχει απομείνει, τοποθετήστε το ρύζι σε ένα μικρό αντιθερμικό μπολ και καλύψτε με μια υγρή χαρτοπετσέτα. Ψήνετε στο μικροκύματα μέχρι να ζεσταθεί το ρύζι, 30 έως 60 δευτερόλεπτα.
Βήμα 2
Σε ένα μεσαίο μπολ ρίχνουμε το ρύζι, το ξύδι, τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να διαλυθούν η ζάχαρη και το αλάτι. Απλώστε το μείγμα ρυζιού στον πάτο του έτοιμου πιάτου και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει, περίπου 30 λεπτά.
Βήμα 3
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 425°. Περιχύστε το μείγμα ρυζιού με λάδι. Ψήνουμε 10 λεπτά.
Βήμα 4
Εν τω μεταξύ, σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε το τυρί κρέμα, τη μαγιονέζα, τη σριράτσα, τη σάλτσα σόγιας, το wasabi και τα δύο τρίτα του κρεμμυδιού. Διπλώνουμε τα καβούρια μέχρι να ενωθούν καλά.
Βήμα 5
Πασπαλίζουμε το μείγμα ρυζιού με 2 κουταλιές της σούπας φουρικάκε. Από πάνω ρίχνουμε το μείγμα καβουριών, απλώνοντας ομοιόμορφα. Περιχύστε με μαγιονέζα και σριράτσα.
Βήμα 6
Ψήστε μέχρι το ρύζι να είναι ελαφρώς φρυγανισμένο και να ζεσταθεί το καβούρι, περίπου 15 λεπτά ακόμα. Αφήστε να κρυώσει 10 λεπτά.
Βήμα 7
Περιχύνουμε με αβοκάντο, αγγούρι, σουσάμι και τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας φουρικάκε. Σερβίρουμε με φύλλα nori και σάλτσα σόγιας μαζί.
για περισσότερες συνταγές φαγητού Επίσκεψη Ώρα συνταγής.
Για περισσότερες διαφορετικές και εκπληκτικές αντιγραφές φαγητού, επισκεφτείτε όλα τα άρθρα που περιλαμβάνονται.