Καταψύκτης Burritos
Είτε λαχταράτε μια νότα νοσταλγίας είτε θέλετε να προμηθευτείτε εύκολα σνακ μετά το σχολείο, αυτά τα μπουρίτο με μοσχαρίσιο κρέας και φασόλια θα σας κάνουν να θέλετε να αφήσετε λίγο χώρο στην παγοθήκη. Για να φτιάξετε αυτά τα σνακ μετά το σχολείο/εργασία, ο μοσχαρίσιος κιμάς σιγομαγειρεύεται σε χορταστική σάλτσα ντομάτας και στη συνέχεια στρώνεται σε μια τορτίγια με αλεύρι με τηγανητά φασόλια, ρύζι και ένα μείγμα από Monterey Jack και τυρί τσένταρ. Παρόλο που ο στόχος είναι να τα πάρετε τυλιγμένα και στην κατάψυξη για ένα μελλοντικό σνακ, δεν θα κρίνουμε αν το φάτε αμέσως.
Παρά την αλμυρή, τυρώδη γέμιση, το καλύτερο μέρος αυτής της συνταγής είναι όλες οι συντομεύσεις φιλικές προς το ντουλάπι, που εξοικονομούν χρόνο. Χρησιμοποιώντας προπαρασκευασμένα καρυκεύματα taco, κομμένες ντομάτες με πράσινα τσίλι και κονσερβοποιημένα καρυκευμένα τηγανητά φασόλια σημαίνει ότι μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο στην προετοιμασία χωρίς να τσιγκουνευτείτε τη γεύση. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε προ-τριμμένο μεξικάνικο τυρί με μείγμα αντί για το μείγμα Monterey Jack και τσένταρ που χρησιμοποιήσαμε. Για να σερβίρετε, προσθέστε μια κούκλα κρέμα γάλακτος, γκουακαμόλε ή Pico de Gallo.
Πόσο διαρκούν τα burritos στην κατάψυξη;
Το διπλό τύλιγμά τους σε πλαστικό και αλουμινόχαρτο θα τα κρατήσει προστατευμένα στην κατάψυξη για έως και 3 μήνες, δημιουργώντας το τέλειο σνακ για μια πολυάσχολη ζωή.
Υπάρχει επιλογή για χορτοφάγους;
Για τους φίλους μας με βάση τα φυτά, υπάρχει μια εξίσου χορταστική χορτοφαγική εκδοχή. Αλλάξτε τον κιμά με ένα ξεπλυμένο κουτάκι φασόλια ή 1 κιλό κομμένο σε κύβους εξαιρετικά σφιχτό τόφου.
Τα έφτιαξες αυτά τα μπουρίτο;
Πείτε μας πώς πήγε!
Συστατικά
· 2 κ.σ.
λάδι κανόλας, διαιρεμένο
· 1 λίβρα.
μοσχαρισιος ΚΙΜΑΣ
· 1 κ.σ.
καρύκευμα τάκο
· 1 κουτ.
αλάτι kosher, συν περισσότερο
· 1
jalapeño, αφαιρούνται οι σπόροι, ψιλοκομμένοι
· 1/2 γ.
ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
· 2
σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
· 1
(15-oz.) μπορείτε να ψήσετε ψητές ντομάτες σε κύβους με πράσινα τσίλι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
· 1
(15-oz.) μπορεί να τηγανιστεί μαύρα ή pinto φασόλια ή σπιτικά τηγανητά φασόλια
· 4 ουγκιές.
Τυρί Monterey Jack, τριμμένο
· 4 ουγκιές.
κοφτερό τυρί τσένταρ, τριμμένο
· 8
(10") τορτίγιες από αλεύρι
· 2 γ.
μαγειρεμένο λευκό ή καστανό ρύζι, κρυωμένο
Κατευθύνσεις
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι. Προσθέστε βόειο κρέας, καρυκεύματα τάκο και αλάτι και μαγειρέψτε, κόβοντας το βόειο κρέας σε μικρά κομμάτια με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μην είναι πλέον ροζ, για 6 με 7 λεπτά. Με τρυπητή κουτάλα μεταφέρετε το βόειο κρέας σε ένα πιάτο.
Βήμα 2
Μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια. Μαγειρέψτε το jalapeño και το κρεμμύδι, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι τα κρεμμύδια να αρχίσουν να μαλακώνουν, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να μυρίσει, περίπου 1 λεπτό ακόμα. Προσθέστε τις ντομάτες και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μειωθούν ελαφρώς, για 3 έως 5 λεπτά. Επιστρέψτε το βόειο κρέας στο τηγάνι και ανακατέψτε να συνδυαστεί. αλατοπιπερώνουμε. Αφήστε να κρυώσει.
Βήμα 3
Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε τα φασόλια και την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σε ένα άλλο μεσαίο μπολ, συνδυάστε το Monterey Jack και το τυρί τσένταρ.
Βήμα 4
Απλώστε 1/4 φλιτζάνι μείγμα με φασόλια στο κέντρο μιας τορτίγιας, αφήνοντας ένα περίγραμμα 1" από πάνω. Ρίξτε 1/4 φλιτζάνι ρύζι, μετά 1/3 φλιτζάνι μείγμα βοείου κρέατος και 1/4 φλιτζάνι μείγμα τυριών. Διπλώστε τις πλευρές της τορτίγιας και μετά Τυλίξτε σφιχτά την τορτίγια μακριά από εσάς, κρατώντας τις πλευρές σφιγμένες, μέχρι να σχηματιστεί ένα σχήμα μπουρίτο. Χρησιμοποιώντας ένα μικρό τρίψιμο φασολιών, σφραγίστε το μπουρίτο. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα υλικά για να φτιάξετε άλλα 7.
Βήμα 5
Τυλίξτε κάθε μπουρίτο σε μια στρώση πλαστικής μεμβράνης και μετά σε μια στρώση αλουμινόχαρτου. Τοποθετήστε το σε σακούλα κατάψυξης και καταψύξτε έως και 3 μήνες.
Βήμα 6
Για να ξαναζεστάνετε το μπουρίτο στο φούρνο μικροκυμάτων: Ξετυλίξτε το μπουρίτο και, στη συνέχεια, τυλίξτε το σε μια υγρή χαρτοπετσέτα. Φούρνο μικροκυμάτων με ισχύ 70%, γυρίζοντας το μπουρίτο μέχρι τη μέση, μέχρι να ζεσταθεί, για 5 έως 6 λεπτά. Αν θέλετε, τηγανίστε στον αέρα στους 400° μέχρι να γίνει τραγανή η τορτίγια, 2 έως 3 λεπτά ή τραγανή σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά με 1 κουταλιά της σούπας ουδέτερο λάδι για 3 έως 4 λεπτά.
Βήμα 7
Για να ξαναζεστάνετε το μπουρίτο στη φριτέζα αέρα: Ξετυλίξτε το μπουρίτο και μαγειρέψτε σε φριτέζα αέρα στους 375° μέχρι να ζεσταθεί, περίπου 15 λεπτά.
Για περισσότερες διαφορετικές και εκπληκτικές αντιγραφές φαγητού, επισκεφτείτε όλα τα άρθρα που περιλαμβάνονται.