Ντιπ φέτας σαντιγί Cranberry
Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς μπορείτε να αποκτήσετε όλες τις γεύσεις μιας γιορτινής σανίδας τυριών με λίγη προσπάθεια; Μην αναρωτιέσαι άλλο. Αυτό το ντιπ με σαντιγί φέτα είναι εδώ για να σώσει τον προγραμματισμό του ορεκτικού των διακοπών σας. Η φρέσκια φέτα συνδυάζεται με μυρωδικά, σκόρδο και τυρί κρέμα, χτυπιέται μέχρι να γίνει εξαιρετικά λεία και στη συνέχεια συμπληρώνεται με τάρτα, σπιτική σάλτσα cranberry, φρυγανισμένα φιστίκια Αιγίνης και μέλι. Το αποτέλεσμα είναι ένα αλμυρό, κρεμώδες, γλυκό, ξινό και απολύτως ακαταμάχητο ντιπ.
Οι γεύσεις είναι τέλειες για διακοπές, αλλά θα το λαχταράτε όλο το χρόνο. Σοβαρά, πάρτε επιπλέον κράκερ. Σας περίσσεψε το ντιπ επειδή δεν πήρατε επιπλέον κράκερ; Ξεπαγώστε και στραγγίστε λίγο κατεψυγμένο σπανάκι και ανακατέψτε το με το ντιπ που περίσσεψε και μια πρέζα αλάτι για να φτιάξετε μια αστρική γέμιση για στήθος κοτόπουλου ή φιλέτο σολομού.
Τα υπολείμματα θα διατηρηθούν στο ψυγείο σε αεροστεγές
δοχείο για έως και 4 ημέρες.
Συστατικά
· 1/3 γ.
φρέσκο χυμό πορτοκαλιού, συν 1 κουτ. ψιλοτριμμένο ξύσμα πορτοκαλιού
· 2 κ.σ.
μέλι, διαιρεμένο
· 1 γ.
φρέσκα ή κατεψυγμένα κράνμπερι
· 1
κλωναράκι θυμάρι, συν 2 κουτ. ψιλοκομμένα φύλλα θυμαριού
· 6 ουγκιές.
φέτα σε άλμη, κομμένη σε μικρούς κύβους
· 1
σκελίδα σκόρδο, τριμμένη ή ψιλοκομμένη
· 1/4 κουτ.
θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
· 6 ουγκιές.
τυρί κρέμα, θερμοκρασία δωματίου
· 2 κ.σ.
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
· 2 κ.σ.
φρυγανισμένα ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης
Κρακεράκια ή κροστίνι, για το σερβίρισμα
Κατευθύνσεις
Βήμα 1
Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, χτυπήστε ελαφρά τον χυμό πορτοκαλιού και 1 κουταλιά της σούπας μέλι μέχρι να ενωθούν και μετά αφήστε να πάρει μια βράση. Προσθέστε τα κράνμπερι και το κλωνάρι θυμάρι και ξαναβράστε. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια-χαμηλή και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να σκάσουν τα κράνμπερι και να γίνουν αφράτα, για 7 έως 8 λεπτά. Αφαιρούμε το θυμάρι και ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού. Αφήστε να κρυώσει.
Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, χτυπάμε τη φέτα, το σκόρδο, τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς και το ψιλοκομμένο θυμάρι μέχρι να σπάσει η φέτα σε μικρά ψίχουλα. Προσθέστε το τυρί κρέμα και χτυπήστε μέχρι να ενωθούν. Με το μοτέρ σε λειτουργία, περιχύνετε με λάδι και ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και αφράτο.
Βήμα 3
Μεταφέρετε τη χτυπημένη φέτα σε ένα μπολ σερβιρίσματος. Περιχύνουμε με κρύα σάλτσα κράνμπερι. Πασπαλίζουμε με φιστίκια Αιγίνης και περιχύνουμε με την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας μέλι. Σερβίρετε μαζί με κράκερ.
Βήμα 4
Make Ahead: Το Dip μπορεί να γίνει 4 ημέρες νωρίτερα. Μεταφέρετε σε αεροστεγές δοχείο και βάλτε το στο ψυγείο.
Για περισσότερες διαφορετικές και εκπληκτικές αντιγραφές φαγητού, επισκεφτείτε όλα τα άρθρα που περιλαμβάνονται.
Αυτοκόλλητα Butternut Squash Pot
Μπουκιές φέτας στο φούρνο